Railexperts Alsthom 1600/1800 9901

  Deel op Twitter Deel op Facebook
Foto van Railexperts Alsthom 1600/1800 9901
 41 Mooi?
© Tijn
Locatie van foto: 's-Hertogenbosch
Evenement / speciale rit: Rheingold komt van Keulen naar Amsterdam op za 16 apr '22 .
Opmerkingen
Het Freundekreis Eisenbahn Köln organiseerde op 16 april een Paastochtje naar Amsterdam. Dat gebeurde met prachtige Rheingoldrijtuigen en tot Venlo een bijpassende 110'er van de CentralBahn. Op het Nederlandse deel van de route moesten we het doen met de 9901 van Railexperts, inmiddels wel een oude rot op het gebied van dit soort gelegenheidstreinen.

's Ochtends reed de rit bijna overal verkeerd voor de zon. Alleen bij de Vierpaardjes in Venlo was wat mogelijk - dan had je ook de Duitse loc op je foto - maar ik had weinig zin om zo vroeg al naar Limburg te reizen. Maar wetende dat ik de trein 's avonds in Den Bosch alsnog kon fotograferen, was dat geen ramp.

En dus ging ik aan het eind van de middag nogmaals op pad om de bekende fietsbrug ten zuiden van 's-Hertogenbosch op te zoeken. Ik had het er drukker verwacht, maar de wat haakse zon zorgde er wellicht voor dat velen een andere stek prefereerden. Maar omdat een haakse zon op een nez cassé niet de grootste ramp van de wereld is, was er uiteindelijk toch een prima plaatje mogelijk.

RXP 9901: 13479 (Amsterdam Centraal - Köln Hbf) || 's-Hertogenbosch, Noord-Brabant || 16 april 2022 (18:20)
Trein gegevens
Nummer
Operator
Materieeltype


Treinnummer
Treinserie