Stichting Hondekop Mat '54 766

  Deel op Twitter Deel op Facebook
Foto van Stichting Hondekop Mat '54 766
 57 Mooi?
© Tijn
Locatie van foto: Tussen Utrecht Vaartsche Rijn en Bunnik
Opmerkingen
In Nederland hebben we het geluk dat de diverse railstichtingen die het land rijk is, de ruimte krijgen om hun museummaterieel op het spoor te laten rijden. Zeker in de lente- en zomermaanden kun je bijna wekelijks wel een oude trein op het Nederlandse spoor zien rijden. Vandaag werden er zelfs twee ritten met in totaal drie treinstellen georganiseerd. Vanochtend vroeg maakten Mat '64'ers 466 en 904 een slagje naar Maastricht en vanmiddag reed de Stichting Hondekop een rondje met de 766, een vierdelig Mat '54-treinstel. Vanwege het afscheid van een machinist werd de groene Hondekop van stal gehaald voor een rondje Arnhem-Amersfoort-Arnhem.

Omdat ik nog niet veel langs de Rhijnspoorweg (Utrecht-Arnhem) heb gestaan, leek het me leuk om deze lijn eens te bezoeken. Qua zonstand kwam de stek bij Fort Vechten het best uit. Een viertal andere fotografen dacht daar ook zo over en zo verraadden de platgetrapte brandnetels en omgeknakte takken dat er een speciale trein aan moest komen. Even voor tweeën gaan de bellen van de overweg aan de Achterdijk rinkelen en komt de groene Mat '54 uit de bocht rijden. Gelukkig werkte de zon mee, want het was een riskant dagje qua fotowolken.

Stichting Hondekop 766: 28202 (Amersfoort Centraal - Arnhem Centraal) || Bunnik (Vechten), Utrecht) || 23 april 2022 (13:51)
Trein gegevens
Nummer
Materieeltype
Materieelsoort


28202
Treinnummer