Rotterdam Rail Feeding V100 (DR) 24, Rotterdam Rail Feeding EMD Class 66 653-01

  Deel op Twitter Deel op Facebook
Foto van Rotterdam Rail Feeding V100 (DR) 24, Rotterdam Rail Feeding EMD Class 66 653-01
 40 Mooi?
© Tijn
Locatie van foto: Tussen Tilburg en Tilburg Universiteit
Opmerkingen
Toevalligerwijs kon ik gisterenavond nog een oranje plaatje scoren voor Koningsdag. Niet dat ik zoveel waarde hecht aan de verjaardag van onze monarch, maar deze foto van de oranje RRF-Class 66 met de geelgroene V100 van dezelfde vervoerder erachter had toch niet misstaan vandaag.

Heel veel oranje treinen rijden er in ons land niet meer rond. Vroeger had NS een oranje VIRM, de 9520 die speciaal voor de troonwisseling in 2013 in een koninklijke tint was gebracht. Rond die tijd was Locon nog veel op het Nederlandse spoor te zien, een inmiddels failliete* goederenvervoerder met oranje als huisstijl. Nog steeds rijden er ex-Loconlocs in ongewijzigde kleuren rond door Nederland, bijvoorbeeld bij Railexperts en RFO.

Spooraannemer RTS Swietelsky heeft de deels oranje G1206 1018 die je nog weleens ziet rijden hier en dan is er natuurlijk RRF dat met oranje en zwart (met name) de Rotterdamse haven en de Bentheimroute onveilig maakt. Vorige week kwam de 653-01, die zich tegenwoordig zelden nog buiten de Havenspoorlijn en haar aftakkingen toont, al een keer een GTS-shuttle van SBB ophalen in Eindhoven. Gisterenavond was het weer raak en reed de loc los naar Gekkengraaf om daar de ontspoorde V100 24 op te pikken. Beide diesels keerden aan het eind van de middag terug naar de Waalhaven en zo'n bijzondere combinatie is het wel waard om vast te leggen.

Om 18:41 komen de twee RRF'ers door Tilburg gedieseld. Helemaal achterin de foto ziet de oplettende kijker LTE 5633 omlopen met een graantrein uit Oss. Ik had gehoopt dat deze trein via de Brabantroute zou rijden zodat ik hem gelijk kon meepakken, maar helaas bleef het stukje Tilburg beperkt tot omlopen op het station. En ik had natuurlijk net mijn ov-chipkaart niet meegenomen. Gelukkig maakt RRF veel goed.

RRF 653-01 + RRF 24: *treinnummer onbekend (Gekkengraaf - Waalhaven Zuid) || Tilburg, Noord-Brabant || 26 april (18:41)

*De Duitse afdeling rijdt nog wel vrolijk rond, vandaag toevallig door Nederland met een omgeleide Pinnowshuttle naar Coevorden.
Trein gegevens
Nummer
Materieeltype
Materieelsoort
Fabrikant


Nummer
Materieeltype
Materieelsoort
Fabrikant
Lease of huur beeindigd
Status