Arriva Nederland Stadler FLIRT3 462

  Deel op Twitter Deel op Facebook
Foto van Arriva Nederland Stadler FLIRT3 462
 65 Mooi?
© Tijn
Locatie van foto: Tussen Valkenburg en Schin op Geul
Opmerkingen
Het Zuid-Limburgse heuvelland is naar mijn mening het allermooiste stukje Nederland. De lieflijke dorpjes, glooiende akkers en onontgonnen bossen maken het tot een plek waar ik graag en vaak kom. Gelukkig is het gebied goed bereikbaar met het openbaar vervoer, want exclusief de Miljoenenlijn en de jaren geleden ontmantelde tramlijn tussen Vaals en Maastricht zijn er nog altijd drie spoorlijnen in Zuid-Limburg.

Een van die lijnen is de Heuvellandlijn. Officieel is dat slechts een vervallen, commerciƫle naam en moeten we spreken over de lijnen Maastricht-Schin op Geul (-Aken) en Schin op Geul-Heerlen, maar voor het gemak heb ik het even over de Heuvellandlijn. Tussen Maastricht en Heerlen rijdt viermaal per uur een trein op het meest on-Nederlandse traject van het land. Uitstappen kan in dorpjes als Sint-Gerlach, Ransdaal of Schin op Geul.

Qua landschap is het laatsgenoemde station wel het mooist. Na uitstappen kun je het dorp in lopen en bijvoorbeeld naar Gerendaal of de Keutenberg wandelen. Aan de achterzijde van het station ligt het gehucht Walem, waar je bijvoorbeeld het Schaelsbergerbos in kunt lopen. Bij de viersprong bovenop de heuvel is een doorkijkje het Geuldal in, en laat daar nou net acht keer per uur een Arriva-trein doorheen rijden.

Alleen 's ochtends vroeg en vanaf een uur of zeven in de avond verlicht de zon de goede kant van de trein. De rest van de dag heb je hier helaas tegenlicht. Vorig jaar maakte ik al een foto bij bewolkt weer, maar sinds die dag wilde ik al een keer vroeg in de ochtend dit plekje opzoeken zodat een zonplaatje mogelijk was. Daags na Koningsdag kwam het ervan en laat Arriva-FLIRT 462 zich vanaf (voor Nederlandse begrippen) grote hoogte als trein 32020 op de foto zetten. Eindpunt voor deze stoptrein is Heerlen.

Arriva 462: 32020 (Maastricht Randwyck - Heerlen) || Schin op Geul, Limburg || 28 april 2022 (08:54)
Trein gegevens
Nummer
Materieeltype
Materieelsoort


Treinnummer
Treinserie