Crossrail EMD Class 66 DE 6311

  Deel op Twitter Deel op Facebook
Foto van Crossrail EMD Class 66 DE 6311
 40 Mooi?
© Tijn
Locatie van foto: Tussen Tilburg Universiteit en Tilburg Reeshof
Opmerkingen
Normaal gesproken is het op feestdagen als Koningsdag een beetje saaiig op het spoor qua goederenverkeer. Dit jaar reden er echter wat bijzondere gevallen rond, zoals de omgeleide Pinnowshuttle met een Locon-189'er zoals we die al tijden niet in Nederland hebben gezien. Het zuiden van het land kreeg weer eens een Neuss-shuttle met Class 66 als tractie op bezoek.

Sinds Crossrail vorig jaar besloot elektrische tractie voor de meeste transittreinen door Nederland te gebruiken, is een Class '66 met een containertrein een zeldzaam gezicht geworden. Zeer af en toe gebeurt het nog weleens, en Koningsdag was zo'n dag. Dat Crossrail ook nog een van de rode 66'ers in huisstijl inzette voor de Neuss-shuttle, was een mooie bijkomstigheid.

Om deze trein vast te leggen, besloot ik naar de stek bij de Oude Warande tussen Tilburg en de Reeshof te gaan. De rode loc en veelal gele en rode containers steken daar goed af bij de frisgroene bomen. Nadat Captrain met een V100 en de UBC-shuttle voorbij was, werd vijf minuten later het dieselgebrom van de Class 66 6311 al hoorbaar. In een heerlijk lentezonnetje passeert Neuss-shuttle 44560 de Oude Warande op weg naar Belgiƫ.

Crossrail 6311: 44560 (Neuss - Antwerpen Krommenhoek) || Tilburg, Noord-Brabant || 27 april 2022 (14:25)
Trein gegevens
Nummer
Operator
Materieeltype
Materieelsoort
Fabrikant


44560
Treinnummer
Naam goederentrein