NMBS Klassiek Motorstel 757

  Deel op Twitter Deel op Facebook
Foto van NMBS Klassiek Motorstel 757
 35 Mooi?
© Tijn
Locatie van foto: Tussen Trooz en Fraipont
Opmerkingen
Wat in eerste instantie een middagje langs de Montzenroute zou worden, werd uiteindelijk een paar uurtjes jagen op de Klassiekjes in het Ardense dorpje Trooz. Ik bedacht me namelijk pas 's ochtends dat 1 mei in België wat serieuzer gevierd wordt dan in Nederland en dat de welbekende goederenoptocht op zondagmiddag geen doorgang zou vinden.

In de trein naar Maastricht bedacht ik dat ik op Lijn 37 (Luik-Aken) nog wat foto's van de Klassiekjes kon maken. Deze hoogbejaarde treinstellen zien het einde van hun carrière nabij en hoewel ze niet moeders mooiste zijn - laat staan moeders comfortabelste - worden de Klassieke Motorstellen een aardig gemis op de Belgische spoorwegen.

In het weekend beperkt de treindienst op Lijn 37 zich tot een intercity per uur per richting en een stoptrein per uur per richting. Die stopper doet alle dorpjes in de Vesdervallei aan, het dal dat vorig jaar ongelooflijk geteisterd werd door de overstromingsramp in België en Duitsland. De gevolgen daarvan zijn driekwart jaar na dato ook in Trooz nog te zien, waar bijvoorbeeld een woonwijkje bij het Fenderiekasteel weggespoeld is achtergelaten.

De Vesder is inmiddels weer tot bedaren gekomen en laat zich nu weer lieflijk fotograferen. Het stoptreintje naar Verviers is met een paar minuten vertraging vertrokken uit Trooz en rijdt tyfonerend het tunneltje in richting dorpjes als Fraipont, Pepinster en eindpunt Verviers.

NMBS 757: S41 5267 (Herstal - Verviers-Central) || Trooz, Liège (BE) || 1 mei 2022 (17:42)
Trein gegevens
Nummer
Operator
Materieeltype
Materieelsoort
Fabrikant


5267
Treinnummer