NMBS HLE 18 en 19 1834

  Deel op Twitter Deel op Facebook
Foto van NMBS HLE 18 en 19 1834
 14 Mooi?
© Tijn
Locatie van foto: Tussen Trooz en Fraipont
Opmerkingen
Soms moet je wat overhebben voor een bijzonder plaatje. Dan ga je bijvoorbeeld ín de rivier staan. Oké, toegegeven, ondanks mijn waterdichte schoenen durfde ik niet veel verder dan de rivierbedding, maar meer dan dat vond ik ook niet per se nodig.

Terwijl NMBS-loc 1834 met een intercity naar Eupen voorbijsnelt, zien we op de voorgrond een aardig toegetakelde dam. We weten allemaal hoe dat komt: de verschrikkelijke watersnoodramp die West-Europa vorig jaar teisterde laat diepe sporen na, ook in de Vesdervallei. Links op de foto is een volledige wijk desolaat achtergelaten na de ramp, rechts zijn nog altijd wegwerkzaamheden om de ingezakte grond te herstellen. Het meest curieuze aan alles is misschien nog wel dat de hele rivier na de ramp bezaaid lag met pakjes boter van Corman. De zuivelfabrikant zag vorig jaar hoe de fabriek in het hoger gelegen Limbourg weggespoeld werd. België kampte nog maandenlang met tekorten aan croissants, boter en koffiekoeken.

Negen maanden later herinneren allerhande reparaties nog aan de ramp die zich hier vorig jaar voltrok. Gelukkig is het leven weer opgepakt en kan bijvoorbeeld spoorlijn 37 weer gebruikt worden. De werkzaamheden daar duurden bijna twee maanden; pas half september 2021 kon er weer een trein van Luik naar Verviers rijden.

NMBS 1834: IC 512 (Oostende - Eupen) || Trooz, Liège (BE) || 1 mei 2022 (15:10)
Trein gegevens
Nummer
Operator
Materieeltype
Fabrikant


512
Treinnummer
Fotogegevens
Fotograaf
Tijn 
Genomen op
Zo 1 mei '22
Geupload op
Di 3 mei '22
Views
39
Mooi gevonden door 14: