BLS Cargo Siemens Vectron 475 401

  Deel op Twitter Deel op Facebook
Foto van BLS Cargo Siemens Vectron 475 401
 24 Mooi?
© Tijn
Locatie van foto: Tussen Tilburg en Tilburg Universiteit
Opmerkingen
De zesde mei bracht dit jaar prachtig weer met zich mee, ondanks een mistige start van de dag. 's Middags besloot ik een rondje door Tilburg te maken en nadat ik de boodschappen thuis had afgeleverd, pakte ik de camera mee - je weet immers maar nooit. In het Spoorpark was het vanwege de zomerse omstandigheden weer erg druk met zonnende studenten, dagjesmensen met kinderen en groepjes sportende mensen die de laatste uitzending van Nederland in Beweging aan het reproduceren waren.

In de tussentijd diende BLS zich met een mooie blauwe muur aan P&O-containers en -trailers aan bij de Helmondse webcam. Omdat het zicht vanaf de Kempentoren tegenwoordig een beetje belemmerd wordt door het bouwterrein van alweer een woontoren (foto's zijn nog mogelijk, maar het rechterdeel van je foto vult zich met bouwput), koos ik deze 'nieuwe' stek bij het viaduct over de Sint Ceciliastraat. Na snoeiwerkzaamheden in februari kun je hier nu prima plaatjes maken van treinen uit de richting Eindhoven/Den Bosch.

Dat is precies de windstreek waar BLS uit afkomstig was. Even na vieren worden de frontseinen van de Vectron herkenbaar onder de stationskap van Tilburg Hauptbahnhof. Niet veel later passeert de uit Italiƫ afkomstige P&O-shuttle het Tilburgse Spoorpark. Loc 475 401 heeft de ongetwijfeld eervolle taak om de sleep aan trailers en containers naar de Rotterdamse Europoort te brengen.

BLS 475 401: 40018 (Novara - Rotterdam Europoort) || Tilburg, Noord-Brabant || 6 mei 2022 (16:03)
Trein gegevens
Nummer
Operator
Fabrikant


40018
Treinnummer
Naam goederentrein