RTB Cargo Siemens Vectron 193 485

  Deel op Twitter Deel op Facebook
Foto van RTB Cargo Siemens Vectron 193 485
 19 Mooi?
© Tijn
Locatie van foto: Eindhoven Centraal
Opmerkingen
Af en toe rijdt RTB Cargo met suiker of maïs over de Brabantroute om via Roosendaal bij het eindpunt in België te komen. Meestal heeft de omweg via zuidelijk Nederland te maken met het treingewicht, want de steile heuvels bij Aken vereisen een opduwloc voor dit soort treinen.

Gisteren reed er wederom een maïstrein vanuit het Duitse Aschaffenburg naar Gent-Zeehaven. Omdat ik voor de longrailstrein van RRF al in Eindhoven was, besloot ik nog even van het zonnetje te genieten en de maïstrein af te wachten. Om 15:40 passeerde de blauwe 193 485 met de set groene en grijze graanwagens de Railcam in Helmond, dus zou het nog een kleine tien minuten duren voordat RTB in Eindhoven zou zijn. Ik positioneerde me vast op de trap achteraan het perron en niet veel later kwam de Locspitze-locomotief achter het opstelterrein vandaan.

Met een vrolijke zwaai en een toeter rijdt de Vectron station Eindhoven binnen. Het passeren van de maïstrein zal ook de mensen die toevallig door de Silly Walks-tunnel onder dit perron fietsten niet zijn ontgaan - tenzij ze natuurlijk druk bezig waren met gekke Monty Python-loopjes.

RTB 193 485: 45784 (Aschaffenburg - Gent-Zeehaven) || 9 mei 2022 (15:46)
Trein gegevens
Nummer
Operator
Fabrikant


45784
Treinnummer
Fotogegevens
Fotograaf
Tijn 
Genomen op
Ma 9 mei '22
Geupload op
Di 10 mei '22
Views
46
Mooi gevonden door 19: