Stichting Historisch Dieselmaterieel NS 2200 2205

  Deel op Twitter Deel op Facebook
Foto van Stichting Historisch Dieselmaterieel NS 2200 2205
 53 Mooi?
© Tijn
Locatie van foto: Tussen Tilburg en Tilburg Universiteit
Opmerkingen
Net als <a href="https://flic.kr/p/2mQqL8B" rel="noreferrer nofollow">een paar maanden geleden</a> reed de 2205 van de Stichting Historisch Dieselmaterieel met het CTO-meetrijtuig een retourtje naar Venlo. Het meetrijtuig is een in 1980 omgebouwd postrijtuig. Tegenwoordig voert de TU Delft metingen uit met het rijtuig en zodoende komt de voormalige Plan C nog af en toe op de baan.

Vanochtend was de 2205 al gesignaleerd met het CTO-rijtuig. Zoals verwacht keerde het duo in de middag weer terug en omdat de Giro nog wel anderhalf uur zou duren, kon ik makkelijk even heen en weer naar het spoor om deze combinatie vast te leggen. Vanwege de geringe lengte van het treintje besloot ik mijn trappetje tegenover het spoorviaduct bij de Sint Ceciliastraat uit te klappen, zodat de trein in zijaanzicht op de foto staat. Het was nog even hopen op weinig (hoog) verkeer, maar toen de 2205 kwam aanrijden, was de straat volledig leeg. Het resultaat is een leuk zijaanzicht van het antieke dieseltje en het meetrijtuig.

SHD 2205 + CTO-meetrijtuig: 55101 (Venlo - Rotterdam Noord Goederen - Amersfoort) || Tilburg, Noord-Brabant || 13 mei 2022 (16:02)
Trein gegevens
Nummer
Materieeltype
Materieelsoort
Fabrikant
Fabrikant (dieselmotor)
Fabrikant (mechanisch)


55101
Treinnummer