Veluwsche Stoomtrein Maatschappij BR 23 23 076

  Deel op Twitter Deel op Facebook
Foto van Veluwsche Stoomtrein Maatschappij BR 23 23 076
 38 Mooi?
© Tijn
Locatie van foto: Wolfheze
Evenement / speciale rit: VSM Christmas-express op za 17 dec '22 - zo 18 dec '22 .
Opmerkingen
Voor deze zondag had ik tot zaterdagavond geen plannen. Op het wereldwijde web zag ik dat de Arnhemse kerstmarkt gepaard ging met een pendeltrein tussen Arnhem en Ede-Wageningen, gereden door twee stoomlocs met daartussen een setje Oostenrijkse rijtuigen én een Mat '24 als restauratiewagen. Dat klonk wel interessant en omdat het weer in elk geval 's ochtends veelbelovend was, besloot ik vroeg op te staan om op tijd langs de Rhijnspoorlijn te kunnen staan.

Dat lukte, want na een niet al te aangename wandeling (gevoelstemperatuur -10 ziet er op Buienradar leuker uit dan in het echt) kwam ik op de stek die ik in gedachten had, bij het uitkijkpuntje aan de Bosbeekweg in Bennekom. Beknopte samenvatting: storende knaloranje werkhekjes en debielen die met hun camera tussen de spoorbomen, bijna óp het tegenspoor staan om de stoomtrein op de foto te krijgen. Ik had het in Bennekom wel weer gezien, zeg maar.

Dus Ondergetekende wandelt verder richting Wolfheze, waar een stationsplaatje zijnde optie 2 in mijn achterhoofd zat. Het was nog even doorstappen om de tweede heen-en-weerrit van de Christmas Express te halen, maar dat lukte gelukkig. Ondanks het inmiddels verdwenen ochtendzonnetje, kon ik nog best een prima plaatje schieten. Met één collega-fotograaf en een gezinnetje was het hier vandaag ook een stuk rustiger dan gisteren, als ik de beelden mag geloven. Ik zie alleen maar voordelen.

De 23 076, een sleepje stokoude rijtuigen en de 23 023 achterop stoomt door het pittoreske station van Wolfheze op weg naar eindpunt Arnhem. Deze foto vereeuwigt de zestiende keer dat de Christmas Express van de VSM dit weekend door Wolfheze komt. Wie ook maar enigszins in de buurt van het spoor woont, kan die fluit inmiddels wel dromen.

VSM 23 076 + SSN 23 023: Ede-Wageningen - Arnhem Centraal || Wolfheze, Gelderland || 18 december 2022 (11:09)