LTE Bombardier TRAXX 286 940

  Deel op Twitter Deel op Facebook
Foto van LTE Bombardier TRAXX 286 940
 17 Mooi?
© Tijn
Locatie van foto: Tussen Betuweroute Giessendam Overloopwissels en Betuweroute Gorinchem Overloopwissels
Opmerkingen
De Betuweroute is nog altijd niet het succes dat het had moeten zijn. De snelle verbinding tussen de Rotterdamse havens en Duitsland is voor vervoerders een erg een dure route en onze Duitse vrienden moeten aan hun deel van de Betuweroute nog altijd veel werkzaamheden verrichten om het tot een goedlopende snelweg voor goederentreinen te maken. Tussen november 2024 en (volgens planning) mei 2026 zie je er zelfs geen enkele trein meer, want dan het spoor bij Emmerich uit dienst gehaald om een inhaalslag te maken met de werken. Kortom: nog veel te doen.

Voor treinliefhebbers komt daar nog eens bij dat de Betuweroute niet bijzonder fotogeniek is. Het spoor is wel stukken beter zichtbaar dan bijvoorbeeld de HSL, maar écht goede fotolocaties zijn er maar amper. Toch vind je in de polder bij Hardinxveld-Giessendam twee uitstekende plekken: de Polderweg en de Molenweg, topotechnisch gelegen in Giessenburg. Die laatste is de weg die deze lange containertrein van LTE hier ongelijkvloers passeert.

LTE is in Nederland natuurlijk bekend van bijvoorbeeld de Chengdu-shuttle of het vervoer van graan richting Oss, maar ook de 'MaWö'-trein naar Mannheim en Wörth am Rhein (vandaar de afkorting) is een veelgeziene LTE'er op het Nederlandse spoor. Normaliter rijdt deze enkel doordeweeks, maar vandaag kwam er nog eentje met vertraging koekeloeren op de Betuweroute. De grens bij Venlo is immers weer dicht door werkzaamheden.

LTE 286 940: 42708 (Wörth am Rhein - Waalhaven Zuid) || Giessenburg, Zuid-Holland || 23 oktober 2021 (12:12)
Trein gegevens
Nummer
Operator
Fabrikant


42708
Treinnummer
Naam goederentrein
Fotogegevens
Fotograaf
Tijn 
Genomen op
Za 23 okt '21
Geupload op
Za 23 okt '21
Views
27
Mooi gevonden door 17: