Nederlandse Spoorwegen SGM 2995, Nederlandse Spoorwegen SGM 2951

  Deel op Twitter Deel op Facebook
Foto van Nederlandse Spoorwegen SGM 2995, Nederlandse Spoorwegen SGM 2951
 41 Mooi?
© trbuspictures
Locatie van foto: Tussen Leeuwarden en Grou-Jirnsum
Opmerkingen
bij het uploaden de vorige keer ging iets niet helemaal goed dus hier;


// Vaarwel SGMm //

Na 46 jaar is het (eindelijk) zo ver... De sprinters van het type SGMm gaan morgen uit dienst...

SGMm ofterwijl StadsGewestelijk Materieel (gemoderniseerd), is in 1975 op het Nederlandse spoor gekomen in de volledig gele NS kleurstelling, dit werd later de blauwe strepen kleuren. in 2003 werd deze trein gespoten als de allereerste 'Sprinter' in de blauw-geel-wit kleuren.

Nu in 2021 is de SGMm alles behalve ideaal voor de reiziger, er zit geen wifi in, geen stopcontacten en de trein heeft een hoge instap en is dus integenstelling tot anders sprinters, niet rolstoeltoegankelijk.

Op zaterdag 11 december zal de trein zijn allerlaatste rit inzetten en deze rit zal zondag 12 December eindigen om 01:09 eindigen in Utrecht.

NS heeft sinds afgelopen maandag een trein bestickerd met de text "Na 46 jaar ben ik uitgesprint". De laatste 2 dagen heeft NS de trein richting het noorden laten rijden, vrijdag naar Leeuwarden en zaterdag naar Groningen, vandaag kon ik de 2e rit naar Leeuwarden perfect combineren met school dus dat deed ik. Vrijwel meteen uit school fietste ik naar een spotplekje tussen Leeuwarden en Grou-Jirnsum. In de eerste instantie wilde ik aan een weg gaan staan, maar ik liep het weiland in, waar @ovfotos_0519 ook stond. Met een vertraging van ongeveer +5 kwam de trein dan door richting Zwolle.

[????] SGMm
[????] NS 2995 + 2951
[????] Nikon D3500
[????] Wirdum/Techum
[????] 10-12-2021
[????] @ovfotos_0519
Trein gegevens
Nummer
Materieeltype
Materieelsoort
Fabrikant
Buiten dienst
Status


Nummer
Materieeltype
Materieelsoort
Fabrikant
Gesloopt
Status


Treinnummer
Treinserie