Changelog

Over Treinposities.nl

Vooraf

Deze site is vooral bedacht met treinhobbyisten in gedachten, niet voor actuele reisinformatie, raadpleeg daarvoor een reisplanner. De gegevens op deze site worden uit diverse bronnen betrokken, waaronder NDOV, iRail (België) en de NS API. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Alle treinen?

Op Treinposities.nl kun je live kijken waar een deel van de treinen in Nederland rijdt. Een deel maar? Ja, helaas, niet van elke rijdende trein is een actuele positie publiek beschikbaar. Zo zul je geen treinen vinden die getrokken worden door een Traxx-locomotief, en ook Thalys en ICE ontbreken helaas. Arriva stelt de actuele positie van een deel van hun regionale treinen beschikbaar Keolis/Syntus treinen zijn over het algemeen ook zichtbaar op de kaart, Connexxion (Valleilijn en BRENG) en Qbuzz ontbreken helaas nog steeds.

Als er meer bronnen beschikbaar komen dan zal ik die hier uiteraard graag integreren. Tips zijn welkom ;)

Donaties welkom!

Treinposties.nl bevat geen advertenties en genereert dus geen inkomsten. Wil je toch iets bijdragen aan hosting en onderhoud, dan is een donatie natuurlijk welkom! Dat kan via PayPal.

Bijdragers

Inmiddels zal duidelijk zijn dat ik deze site niet meer helemaal alleen kan beheren. Daarom ben ik dankbaar voor de vrijwilligers die op verschillende vlakken een bijdrage leveren aan de site:

MetroRET Input over dienstregeling en treinseries, testen en het aandragen ideeën vanaf het allereerste begin van de site.
DDZ7504 Redactie materieel, controleren foto-informatie, redactie goederentreinen.
TrainplazaNL Redactie materieel
Lijn45 Redactie materieel, statische objecten
Ruben01 Redactie goederentreinen
Treinspotterrtd Redactie SNG-materieel

Uiteraard wordt een hele belangrijke bijdrage ook geleverd door alle fotografen, plaatsers van opmerkingen en gebruikers die de nummer-lijsten completeren. Jullie ook allemaal bedankt! Ben ik iemand vergeten, dan is dat zeker niet mijn bedoeling! Laat het me even weten dan vul ik dit overzichtje aan..

Credits

De treinplaatjes komen onder andere van NS, van Arthur's Treinenpagina Wiek Vlasma en Arman Yildiz, waarvoor dank! Afbeeldingen NMBS treinen door Marc Le Gad onder Creative Commons 3.0 share alike, non commercial licentie.

Vragen, bugs, feature requests?

Leuk, neem contact met me op via info@treinposities.nl of via Social Media:

Treinposities.nl is gebouwd door:
Roel Hemkes
Zielhorsterweg 85A
3813 ZX AMERSFOORT

Er is een Telegram-bot om alerts aan te maken en posities te ontvangen: t.me/TreinpositiesBot.