Changelog

Over Treinposities.nl

Vooraf

Deze site is vooral bedacht met treinhobbyisten in gedachten, niet voor actuele reisinformatie, raadpleeg daarvoor een reisplanner. De gegevens op deze site worden uit diverse bronnen betrokken, waaronder NDOV, iRail (België) en de NS API. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Alle treinen?

Op Treinposities.nl kun je live kijken waar een deel van de treinen in Nederland rijdt. Een deel maar? Ja, helaas, niet van elke rijdende trein is een actuele positie publiek beschikbaar. Zo zul je geen treinen vinden die getrokken worden door een Traxx-locomotief, en ook Thalys en ICE ontbreken helaas. Arriva stelt de actuele positie van hun regionale treinen beschikbaar, Connexxion (Valleilijn en BRENG), Keolis en Qbuzz doen dat helaas nog niet.

Als er meer bronnen beschikbaar komen dan zal ik die hier uiteraard graag integreren. Tips zijn welkom ;)

Er zijn toch al meer van dit soort sites?

Dat klopt! En ik zal de laatste zijn om te beweren dat er beslist nog eentje bij moest. Maar ik wilde graag een treinenradar bouwen waar ik zelf aan kan knutselen, zelf kan kiezen hoe ik de treinen wil weergeven en waar geen reclame op staat.

Donaties welkom!

Treinposties.nl bevat geen advertenties en genereert dus geen inkomsten. Wil je toch iets bijdragen aan hosting en onderhoud, dan is een donatie natuurlijk welkom! Dat kan via PayPal.

Credits

De treinplaatjes komen onder andere van NS, van Arthur's Treinenpagina Wiek Vlasma en Arman Yildiz, waarvoor dank! Afbeeldingen NMBS treinen door Marc Le Gad onder Creative Commons 3.0 share alike, non commercial licentie.

Vragen, bugs, feature requests?

Leuk, neem contact met me op via info@treinposities.nl of via Social Media:

Treinposities.nl is gebouwd door:
Roel Hemkes
Zielhorsterweg 85A
3813 ZX AMERSFOORT

Er is een Telegram-bot om alerts aan te maken en posities te ontvangen: t.me/TreinpositiesBot.