Spooragenda

Bijzondere ritten / activiteiten

Hieronder een overzicht van bijzondere ritten en evenementen die me bekend zijn. Tips zijn uiteraard altijd welkom. Ik zal het overzicht de komende tijd verder uitbreiden. Verdere agenda's zijn o.a. te vinden bij de NVBS, Spooragenda.nl en Nico Spilt.

Zaterdag 19 dec '20: SSN 1,5 Meter Expres verplaatst

Operator: Stoom Stichting Nederland

Op 19 december rijdt de SSN een rondrit vanuit Rotterdam. Via Den Haag, Haarlem, Amsterdam en Utrecht gaat het naar 's Hertogenbosch en dan terug naar Rotterdam. In/uitstappen is alleen in Rotterdam mogelijk.

Meer info: Volg deze link

 

Zaterdag 15 mei '21: Westfalendampf met 2x BR 23 naar Amsterdam

© Ruben01
© besttrains

Operator: Westfalendampf / VSM

Op 15 mei 2021 komt Westfalendampf met een gezelschapstrein naar Amsterdam. De reis vertrekt in Bremen, en tot Bad Bentheim verzorgt een klassieke e-Loc de tractie (nog onbekend welke). Vanaf Bad Bentheim verzorgt de VSM met de 23-ers 071 en 076 de tractie. Meer informatie over de tijden in Duitsland via de link.

Station Aankomst Vertrek Perron Opmerkingen
Bad Bentheim 08:30 VSM 23 071 en 23 076
Amsterdam Centraal 12:00 18:00
Bad Bentheim 21:15

Meer info: Volg deze link

 

Zaterdag 18 sep '21: Jubileum Huider Modelbouw: de Huider Express rijdt. Verplaatst

© stoomrobert
© SpoorwegenSoest

Operator: Huider Modeltreinen

Op Zaterdag 18 september 2021 is het de jubileum dag van Huider Modeltreinen. Op deze dag zijn er veel activiteiten in en om de winkel. Het hoogtepunt van deze dag is de Huider express. De 01 1075 komt die dag weer naar Heerhugowaard samen met de onlangs gerestaureerde 23 023. De hele dag zullen deze stoomtreinen pendelen tussen Heerhugowaard en Alkmaar. Er is ook een rit van Rotterdam naar Heerhugowaard via Amsterdam (vroege ochtend) en van Heerhugowaard weer terug naar Rotterdam (ook via Amsterdam) die kan worden beleeft die dag. De dienstregeling wordt nog bekend gemaakt.

De kaarverkoop start in juni.

Verdere informatie volgt verder dit jaar.

Meer info: Volg deze link

 

 

Onder voorbehoud van fouten, wijzigingen en annuleringen. Mis je iets? tips zijn welkom!