Spooragenda

Bijzondere ritten / activiteiten

Hieronder een overzicht van bijzondere ritten en evenementen die me bekend zijn. Tips zijn uiteraard altijd welkom. Ik zal het overzicht de komende tijd verder uitbreiden. Verdere agenda's zijn o.a. te vinden bij de NVBS, Spooragenda.nl en Nico Spilt.

Zaterdag 11 apr '20: Sonderzug Köln - Amsterdam v.v. van FEK Gaat niet door

Operator: Freundeskreis Eisenbahn Köln

Op zaterdag 11 april rijdt de Freundeskreis Eisenbahn Köln een rit met Rheingold rijtuigen van Köln (V 07:00) via Düsseldorf, DUisburg, Oberhausen en vermoedelijk Emmerich naar Amsterdam. Aan het begin van de avond gaat de trein weer retour.

Tractie waarschijnlijk BR186.

Meer info: Volg deze link

 

Zaterdag 18 apr '20: Frühlings-Express Lübeck - Amsterdam Gaat niet door

© DDavelaar

Operator: IG Schienenverkehr Ostfriesland e.V.

IG Schienenverkehr Ostfriesland zal met een speciale trein van Lübeck over Hamburg en Bad Bentheim naar Amsterdam rijden. Vanaf Bad Bentheim neemt de Railexperts 1251 de trein over. Na zes uur in Amsterdam keert de trein weer terug. Meer info volgt zodra beschikbaar. De dienstregeling wordt vermoedelijk 2 weken van te voren bekendgemaakt.

Meer info: Volg deze link

 

Zaterdag 25 apr '20: De Bossche Bollenexpress Uitgesteld

© RedmarStam

Operator: ModelTreinCenter Den Bosch

Modeltreincentrum Den Bosch organiseert op 25 april 2020 de Bossche Bollenexpress - een stoomtreinrit door de bollenstreek. Getrokken door SSN 23 023 voert de rit van Den Bosch (v. ca 11:00) via Breda, Rotterdam, Den Haag, Haarlem, Amsterdam en Utrecht weer terug naar Den Bosch.

Meer info: Volg deze link

 

Maandag 27 apr '20: NVBS Koningsdagrit met Plan U 151 Gaat niet door

Operator: NVBS / Stichting 2454 Crew

De Plan U van de stichting 2454 Crew rijdt op Koningsdag 27 april een rit voor de NVBS van Amersfoort naar Medemblik aan de SHM-lijn. Vertrek uit Amersfoort is rond 09:30, terugrit eindigt rond 18:00 uur. 49 euro voor leden, 59 euro voor niet-leden. Inschrijving start 13 maart.Meer info: Volg deze link

 

Donderdag 21 mei '20: Sporen naar het verleden SGB 21-23 mei 2020 Gaat niet door

© Ruben01

Operator: SGB

Van donderdag 21 tot en met zaterdag 23 mei organiseert de Stoomtrein Goes-Borsele het jaarlijkse evenement "Sporen naar het Verleden". In elk geval SSN 23023 zal te gast zijn.

Meer info: Volg deze link

 

Vrijdag 5 jun '20: Dordt in Stoom 5-6-7 juni Gaat niet door

Het jaarlijkse Stoom evenment in Dordrecht met o.a. stoomtrein, stoomboten en modelbouw.

Meer info: Volg deze link

 

Zaterdag 6 jun '20: Sonderzug Haltern am See - Dordrecht

© MightyMike
© LeoScribens

Operator: Eisenbahnfreunde Witten

Speciale trein ivm evenement Dordt in Stoom. Van Haltern am See via Recklinghausen, Bochum, Witten, Wetter, Hagen, Wuppertal, Solingen en Keulen naar Venlo. Daar neemt de RXP 1251 het over van de E10 1239 en gaat de trein verder naar Dordrecht. Terugweg vanuit Dordrecht start ongeveer 18:30.

Meer info: Volg deze link

 

Zaterdag 11 jul '20: SSN Victory Expres maar Zuid-Limburg

© TreinspotterAlkmaar
© RailWorx

Operator: Stoom Stichting Nederland

Op zaterdag 11 juli is de SSN aanwezig met de locomotieven 01 1075 en 23 023 bij het Weekend at War bij de ZLSM in Simpelveld.
Tijdens Weekend at War staat de Bevrijding van Nederland, dit jaar 75 jaar geleden, centraal.

Tevens zal er tijdens Weekend of War een intensieve treindienst worden gereden door ZLSM en SSN over de sporen van de Miljoenenlijn.

Meer info: Volg deze link

 

Zaterdag 19 sep '20: Jubileum Huider Modelbouw: de Huider Express rijdt.

© LeoScribens
© Ruben01

Operator: Huider Modeltreinen

Op Zaterdag 19 september 2020 is het de jubileum dag van Huider Modeltreinen. Op deze dag zijn er veel activiteiten in en om de winkel. Het hoogtepunt van deze dag is de Huider express. De 01 1075 komt die dag weer naar Heerhugowaard samen met de onlangs gerestaureerde 23 023. De hele dag zullen deze stoomtreinen pendelen tussen Heerhugowaard en Alkmaar. Er is ook een rit van Rotterdam naar Heerhugowaard via Amsterdam (vroege ochtend) en van Heerhugowaard weer terug naar Rotterdam (ook via Amsterdam) die kan worden beleeft die dag. De dienstregeling wordt nog bekend gemaakt.

De kaarverkoop start in juni.

Verdere informatie volgt verder dit jaar.

Meer info: Volg deze link

 

 

Onder voorbehoud van fouten, wijzigingen en annuleringen. Mis je iets? tips zijn welkom!