Spoorboekje 2022

Met gespaste trots presenteert Treinposities.nl samen met Rover en Treinreiziger.nl het Spoorboekje 2022. Nadat het spoorboekje in 2021 vanwege corona niet is verschenen, is het voor de nieuwe dienstregeling 2022 met vereende krachten toch weer gelukt een papieren spoorboekje uit te brengen!

De Nederlandse Spoorwegen stopte 11 jaar geleden met het uitgeven van spoorboekjes. Sinds 2013 geven Rover en Treinreiziger.nl daarom zelf het spoorboekje uit. Tot en met 2020 gebeurde dat met behulp van tabellen die wel door NS werden geleverd. Toen NS aangaf deze tabellen door nieuwe software niet meer te kunnen leveren, klopten Rover en Treinreiziger.nl aan bij Treinposities om te helpen toch een spoorboekje te maken. Na een intensief ontwikkeltraject van enkele maanden is het gelukt om software te schrijven die de tabellen kan maken op basis van de openbare dienstregeling in het zogenaamde IFF-formaat, die de NS nog wél leveren.

Het resultaat is een vernieuwd spoorboekje dat voor de vaste gebruiker vertrouwd en toch anders zal aanvoelen. Door de nieuwe opzet zijn sommige zaken anders dan voorheen. Zo is het aantal pagina's kleiner door een wat andere opzet van de tabellen. Dit was onder andere nodig om het spoorboekje betaalbaar te houden. Het feit dat we voor de start van de nieuwe dienstregeling klaar wilden zijn heeft ook voor een paar compromissen gezorgd. Dat betekent dat we vast voornemens zijn volgend jaar een nóg mooier boekje te maken.

Het spoorboekje 2022 is te koop via OVshop.nl en kost € 11,95 exclusief verzendkosten. Bestel je het voor 10 december, dan heb je het rond 17 december in huis.

De opbrengst van het spoorboekje komt ten goede van reizigersvereniging Rover en Treinreiziger.nl.

Bestel het spoorboekje 2022!

Lees ook de berichten over het nieuwe spoorboekje bij Treinreiziger.nl en bij Rover.